Spagečiams Carbonara reikės:
- 200 g spagečių
- 50 g Parmezano sūrio
- 100 g sūdytos kiaulienos pažandės
- 2 kiaušinių trynių
- Česnako skiltelės
- Sviesto
- Druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
Į puodą pripilti vandens, įdėti druskos – jos nepagailėti. Kai vanduo užverda, sudėti spagečius. Kol vanduo verda, supjaustyti kiaulieno pažandę. Kiaulienos pažandę pjaustyti galima kubeliais arba plonom juostelėm. Į keptuvę įdėti šiek tiek sviesto, supjaustyti skiltelę česnako, sudėti pažandę ir viską gerai apskrudinti. Pakepinti, kol tai taps traškiais spirgučiais.
Smulkiai sutarkuoti sūrį, labai gerai nuplauti kiaušinius, išplakti kiaušinio trynius, juos sumaišyti su sūriu, įdėti druskos ir pipirų. Visą padažą pilti ant karštų makaronų viską gerai išmaišant. Į riebalus, kuriuose kepė lašinukai, sudėti makaronus.
Į sūrio ir kiaušinių padažą įpilti samtelį vandens, kuriame virė makaronai. Greitai maišant makaronus ir lašinukus, ant jų supilti pagamintą padažą.
Ant viršaus užbarstyti sūrio ir šiek tiek juodųjų pipirų.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































